Fotograf: Mostphotos

Seko om PostNord/Tesla-domen: ”Väntat och rimligt av tingsrätten”

”En väldigt väntad dom som tydligt visar att våra stridsåtgärder är lovliga och att vår grundlagsskyddade rätt att vidta stridsåtgärder gäller”, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia.

Publicerad:

Solna Tingsrätt avslår Teslas begäran att tvinga PostNord att dela ut brev och paket.

–  Nu är det väl ändå dags för Tesla att sluta tramsa och respektera den svenska kollektivavtalsmodellen. Att de ägnar så mycket tid och kraft till att runda spelreglerna är bara en signal om att de har stora problem, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia.

–  Vi kommer att fortsätta fighten mot Tesla så länge som IF Metall önskar det. Och vi kommer att fortsätta att sympativarsla och täppa till så länge Tesla försöker kringgå vår grundlagsskyddade rätt att vidta stridsåtgärder, fortsätter Lavecchia.

– Vi backar IF Metall till 100 procent i denna viktiga konflikt. Vi är inne i en viktig period för svensk fackföreningsrörelse och för den svenska modellen. Vi och våra medlemmar kommer att göra allt vi kan för att vi tillsammans ska gå segrande ur denna kamp för rättvisa villkor för Teslas anställda”, säger Sekos avtalssekreterare, Ulrika Nilsson.

Läs mer:
Slutligt avslag på Teslas yrkande om att få ut försändelser från PostNord - Solna tingsrätt (domstol.se)

 

Uppdaterad: