Fotograf: Alan Kartal

”Vi flaggar för din säkerhet” – kampanj för en tryggare arbetsmiljö på vägen

Seko och Byggföretagen kör nu i påskhelgen igång en gemensam kampanj för att uppmärksamma problematiken kring hot och våld som drabbar flaggvakter vid vägarbeten samt drift- och underhållspersonal vid vägar och i bostadsområden.

Publicerad:

Kampanjen har fått namnet ”Vi flaggar för din säkerhet” och kommer främst att synas i sociala medier. Parterna kommer under våren och fram till midsommar att ta fram fler filmer och delningsbilder samt uppmärksamma detta arbetsmiljöproblem i andra forum och kanaler.

Syftet med kampanjen är att sätta fokus på problematiken med hot och våld från tredje man (trafikanter och övriga) som riktas mot dessa yrkesgrupper. Det kan handla om såväl fysiskt våld som grova verbala tillmälen, vilket är ett stort arbetsmiljöproblem för de som arbetar i branschen.

– Våra medlemmar gör ett fantastiskt jobb för att alla ska kunna köra på bra och säkra vägar. Det är oacceptabelt att de ska behöva utstå hat, hot och våld när de utför detta viktiga arbete. Det är dags att alla trafikanter visar respekt för våra medlemmar, säger Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia.

Målsättningen med kampanjen är dels att skapa en tryggare arbetsmiljö för de berörda yrkesgrupperna, dels att ändra beteendemönstret hos de som hotar och är våldsamma mot de som jobbar på vägarna.

Ingen ska behöva vara rädd på jobbet.

Se den första av flera kommande filmer nedan. Dela den gärna i era egna sociala medier eller via Sekos Facebook-sida.

Uppdaterad: