2020

  • Statens institutionsstyrelse (SiS) granskat efter påtryckning från Seko

    Den 31 mars släpptes Statskontorets granskningsrapport av verksamheten inom Statens institutionsstyrelse (SiS). Granskningens slutsatser ligger till stor del i linje med den kritik som Seko riktat mot i SiS, bland annat i rapporten ”En myn...

  • Regeringen har idag presenterat satsningar på a-kassan

    Regeringen har idag presenterat ett flertal åtgärder som ska underlätta för de som nu förlorar eller riskerar att förlora sitt arbete i samband med corona-krisen. Det gäller bland annat satsningar på a-kassan och förstärkningar av Arbetsförmedlingen.

  • Avtalsrörelsen flyttas till hösten

    LO och Svenskt Näringsliv har träffat en överenskommelse om att senarelägga avtalsrörelsen till hösten 2020. Detta innebär en prolongering av befintliga avtal till oktober/november. LO och Svenskt Näringsliv uppmanar nu sina medlemsförbund att följa...

  • Seko har tecknat avtal om korttidspermittering med flera motparter

    Seko har tecknat ett centralt avtal om korttidspermittering inom flera områden. Det innebär att företag som drabbas hårt i spåren av coronapandemin kan få statligt stöd för att undvika uppsägningar.

  • Information om medlemsservice med anledning av Corona

    Den situation som just nu råder gällande Corona-viruset innebär att personalläget på Sekos förbundskontor och på våra regioner ute i landet är ansträngt, men medlemmmar får givetvis fortfarande service.

  • Seko har tecknat avtal om korttidspermittering för sjöfarten

    Seko har idag tecknat ett centralt avtal med SARF kring korttidspermitteringar inom sjöfarten. Detta med anledning av den dramatiska utvecklingen med anledning av Coronaviruset. Sjöfarten är en av de branscher som drabbats riktigt hårt av den kris so...

  • Svar på vanliga frågor om Corona

    Det nya coronaviruset väcker många frågor och funderingar. Nedan finns information och svar på vanligt förekommande frågor kopplade till arbetslivet.

  • Seko har växlat yrkanden på avtalsområdet järnvägsinfrastruktur

    Seko har idag (10/3) växlat yrkanden med Almega Tjänsteförbunden gällande järnvägsinfrastrukturavtalet. Sekos yrkanden följer LO-samordningen om löneökningar med 3,0 procent, dock med ett lägsta utrymme om 783 kr per månad.

  • Förhandlingsdelegationen för Seko Spårtrafik presenterar sig

    Senare i veckan träffar Seko motparten igen för fortsatta överläggningar och förhandlingar. "Vi har en lång väg att gå tills vi når i mål med ett nytt kollektivavtal men tillsammans kommer vi att greja det här. Det gäller för oss att hålla ihop, för...

  • Avtal 2020: Seko har växlat yrkanden på Väg- och banavtalet

    Seko har i dag växlat yrkanden för Väg och ban-branschen med motparten Byggföretagen (tidigare Sveriges Byggindustrier). Seko yrkar på löneökningar om lägst 3 procent och lönekraven följer den tidigare fastställda LO-samordningen.