Yrkanden växlade på infrastrukturavtalet

Tryggare anställningar, utökat huvudentreprenörsansvar och regler för att öka den personliga integriteten. Det är, förutom löneökningar om lägst 3,2 procent, det viktigaste innehållet i de yrkanden som Seko lämnat inom området infrastruktur.

Publicerad:

Seko har nu växlat yrkanden med Almega Tjänsteförbunden Infrastrukturavtalet. Förbundet kräver löneökningar om lägst 3,2 procent. Yrkandena följer den avtalsplattform som 6F-förbunden tidigare fastställt.

I övrigt ingår yrkanden kring visstidsanställningar, underentreprenörer och medlemmarnas personliga integritet.

– I branschen är det vanligt med in- och uthyrning av personal som inte omfattas av bemanningsavtalet. Det vill vi få ordning på så att inte löner och anställningsvillkor dumpas, säger Thomas Brännström, avtalsansvarig ombudsman på Seko.

En annan viktig fråga för Seko är den personliga integriteten där beställaren har orimliga krav på entreprenörerna och ytterst på förbundets medlemmar.

Almegas lönekrav uppfyller enligt Thomas Brännström förväntningarna.

– De vill se försämringar både på ingångslönen och på lönetrappan i avtalet.

Seko har närmare 2.000 medlemmar inom avtalsområde infrastruktur. De arbetar med byggande och underhåll av järnvägar, spårvägar och tunnelbanor, mark och ledningsarbeten och med dessa sammanhängande arbeten.
Nuvarande avtal går ut den 31 mars.

Läs Sekos yrkanden.
Läs Almegas yrkanden.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: