Viktigt med brevutdelning varje vardag

Janne Rudén, förbundsordförande Seko och Johan Lindholm, ordförande Seko Posten ger idag en replik på DN Debatt angående postlagsutredaren Kristina Jonäng huvudförslagen om "Låt breven få ta två dagar på sig för att komma fram".

Publicerad:

REPLIK. På DN Debatt (8/4) presenterade postlagsutredaren Kristina Jonäng huvudförslagen i sitt delbetänkande. Vi delar i stort Jonängs problembeskrivning. Dock anser vi att det är fortsatt viktigt med brevutdelning varje vardag, skriver företrädare för Seko.

Sekos 15.000 medlemmar ute på Postnords brevbärarkontor och terminaler kan vittna om en allt tuffare arbetssituation. Många upplever sig helt enkelt inte längre ha de rätta förutsättningarna att kunna leverera enligt högt ställda förväntningar.

De förändringar Jonäng föreslår i övernattbefordran är inte ologiska med tanke på att behovet av snabb fysisk kommunikation drastiskt förändrats. Dock anser vi det fortsatt viktigt med brevutdelning varje vardag. Det är en förutsättning för att Postnord ska kunna fortsätta integrera paket- och brevverksamheterna, det ökar effektiviteten och innebär en miljöförbättring i och med att transporterna blir färre.

Läs hela debattinlägget.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten