Seko sympativarslar till stöd för Målarna

Sekos, Service- och kommunikationsfackets styrelse har idag beslutat att lägga sympativarsel till stöd för Svenska Målareförbundets pågående strejk.

Publicerad:

Om sympatistrejken träder i kraft så innebär den att samtliga försändelser med brev och paket varken avhämtas eller delas ut till ett 10-tal måleriföretag.

- Deras motpart, Måleriföretagen, gör allt de kan för att försämra Målarnas lönesystem och villkor. Det var därför enkelt för vår förbundsstyrelse att fatta beslut om att lägga sympativarsel till stöd för Målareförbundets strejk, säger Sekos avtalssekreterare, Valle Karlsson.

- Det är uppenbart att Målareförbundet har en motpart som inte verkar intresserade av att få till ett avtal. Därför sätter vi nu extra tryck på dom genom att sympativarsla så att Målarna kan få sina högst rimliga krav tillgodosedda, fortsätter Valle Karlsson.

Sekos sympativarsel innebär en blockad mot utdelning och avhämtning av samtliga försändelser med brev och paket hos ett 10-tal måleriföretag. Stridsåtgärderna träder i kraft den 29 april klockan 06.00.

Seko kan komma besluta om ytterligare sympativarsel.

Läs hela varslet och alla de måleriföretag som berörs (pdf)

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten