Seko stöder danska facket mot Ryanair

En demonstration mot flygbolaget Ryanairs antifackliga metoder ägde i går rum i Köpenhamn. SUN, där bland annat Seko ingår, deltog i demonstrationen.

Publicerad:

Bakom demonstrationsmötet stod det danska Serviceforbundet och Flybranchens Personale Union. Även SUN, de nordiska fackförbunden i service- och tjänstebranschen, deltog.

Demonstrationen ägde rum utanför den danska Arbejdsretten i Köpenhamn. Inne i rättens lokaler behandlades rätten för de danska facken att varsla om konflikt mot Ryanair för bolagets vägran att teckna kollektivavtal. Rätten behandlade formellt en tidsplan för hur ärendet ska hanteras.

Ryanair har för avsikt att starta sin verksamhet på Kastrups flygplats den 26 mars och de danska facken vill ha rättens tillåtelse för att kunna utlysa konflikt.

Uttalande från SUN, de nordiska fackförbunden i service- och tjänstebranschen:

”Den seriösa delen av flygbranschen i alla nordiska länder tvingas konkurrera med flygbolag som underminerar marknaden genom att låta sina anställda få allt sämre villkor. Därav bolagens låga biljettpriser och dåliga service, en snedvriden konkurrens.

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen