"Använd ilskan mot EU till något konstruktivt"

Johan Danielsson. S-kandidat nummer 10 till Europaparlamentet och försvarare av fackliga rättigheter. Nu rivstarter han valrörelsen med att föra ut sitt budskap tillsmammans med 6F.

Publicerad:

Med fyra månader kvar till Europaparlamentsvalet startar Johan Danielsson (S) sin valkampanj på allvar. Och budskapet är tydligt: Johan brinner för fackliga frågor och det är dessa han vill driva inom EU.

Debattartikel i SvD
I dag publicerar Johan Danielsson och förbundsordförandena inom 6F en debattartikel i SvD. I den menar de att dagens EU inte är det EU som vi gick med i. Vid inträdet fick Sverige garantier för att den svenska kollektivavtalsmodellen inte skulle hotas. Nu, 20 drygt 20 år senare, vet vi att löften inte var någonting värt. Men den ilska vi nu känner måste användas konstruktivt.

Har varit för godtrogna
"Den svenska arbetarrörelsen har all anledning att vara självkritisk. Vår hållning till EU har varit alltför godtrogen och i vissa avseenden också undfallande. Den uppdelning som en gång gjordes i kritiker och anhängare till EU inom det socialdemokratiska partiet har stundtals förlamat oss" skriver Danielsson.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen