Seko Framtid går in i nästa fas

Sedan februari i år pågår projektet "Seko Framtid", som syftar till att peka ut strategier för hur Seko ska möta framtida utmaningar inom fem viktiga områden. Vid årsskiftet ska de fem projektgrupperna vara klara med sitt grundarbete.

Publicerad:

Projektet är avgränsat till följande fem huvudområden:

1. Strukturomvandling/digitalisering/robotisering
2. Facklig tid för förtroendevalda
3. Otrygga anställningar
4. Seko – Sveriges starkaste förbund
5. Organisera och rekrytera – demokrati

Dessa fem områden har valts ut av Sekos förbundsstyrelse och till varje projekt har det knutits en projektgrupp med representation från olika nivåer i den demokratiska organisationen.

Totalt är det ett 50-tal förtroendevalda från samtliga Sekos branscher som deltar i projektet. Vilka slutsatser de olika projektgrupperna kommit fram till ska i början av nästa år dokumenteras i fem olika underrapporter samt i en huvudrapport, som kommer att bli klar under våren.

Slutligen är det kongressen 2021 som ska fastslå hur Seko ska arbeta på bästa sätt för att möta våra framtida utmaningar och göra oss till ett ännu starkare förbund.

– Förutsättningarna att bedriva fackligt arbete förändras på olika sätt. Detta strategiarbete kommer hjälpa oss att fatta rätt beslut, såväl på kort som lång sikt, i en föränderlig nutid och framtid, säger Gabriella Lavecchia, vice förbundsordförande i Seko och projektledare för Seko Framtid.

Vill din klubb eller sektion ha mer information om status i projketet får ni gärna kontakta projektledaren eller gruppledarna, eller bjuda in dem till ett möte eller till någon aktivitet ni arrangerar lokalt.

Maila till projektledningen
För mer information om projektet Seko Framtid, maila till projektledaren Gabriella Lavvechia, gabriella.lavecchia@seko.se eller till gruppledaren i respektive grupp nedan.

1. Strukturomvandling/digitalisering/robotisering
Gruppledare: Nick Fortgens
nick.fortgens@seko.se

2. Facklig tid för förtroendevalda
Gruppledare: Ulrika Nilsson
ulrika.nilsson@seko.se

3. Otrygga anställningar
Gruppledare: Thomas Hagsten
thomas.hagsten@seko.se

4. Seko – Sveriges starkaste förbund
Gruppledare: Karin Åkersten
karin.akersten@seko.se

5. Organisera och rekrytera – demokrati
Gruppledare: Kenny Reinhold
kenny.reinhold@seko.se

Uppdaterad: