Handbok från Seko sjöfolk ska förebygga diskriminering

Seko sjöfolk har tagit fram handboken "Jobba aktivt – vägledning vid kränkande särbehandling och sexuella trakasserier", som riktar sig till fackligt förtroendevalda och medlemmar. Handboken är en del i Seko sjöfolks arbete för en sjöfart utan diskriminering.

Publicerad:

Då innehållet i handboken främst inriktar sig på att förebygga diskriminering och trakasserier, är det en produkt som givetvis alla inom Seko kan använda sig av för att få vägledning i dessa viktiga frågor.

Handboken "Jobba aktivt" ger dig koll på vilka lagar som gäller, vad arbetsgivaren är skyldig att göra och inte minst vad du som fackligt förtroendevald eller skyddsombud kan – och ska – göra för att stötta den utsatte. Handboken ger vägledning i det viktiga förebyggande arbetet och vid pågående ärenden kan den användas som en manual att följa genom alla steg från anmälan via utredning till beslut och åtgärder

Handboken är en del av det förändringsarbete för en jämställd organisation som Seko sjöfolk just nu genomför. Andra exempel på åtgärder är en specialutbildning för förtroendevalda kvinnor i förhandlingsteknik, en utbildning av samtliga sektionsstyrelser i "Att göra jämställdhet" samt samarbetet inom #vågrätt som är sjöfartsbranschens gemensamma arbete för likabehandling.

Här kan du läsa och ladda ner handboken;
"Jobba aktivt – vägledning vid kränkande särbehandling och sexuella trakasserier"

 

Uppdaterad: