2019

  • Brev till klubbar om klubbavgiften

    Nu är de hög tid för Sekos klubbar att anmäla in vilken klubbavgift man har beslutat om för verksamhetsåret 2020. Ett utskick har nyligen gjorts till samtliga klubbar med mer information om detta. 

  • LO-samordningen – talepunkter för förtroendevalda

    Förbunden inom LO har under lång tid diskuterat vilka avtalskrav som ska ingå i den så kallade LO-samordningen under avtalsrörelsen nästa år.Det handlar dels om vilka sakfrågor som ska lyftas gemensamt, dels om vilken modell och teknik som ska använd...

  • Dags att göra din uppdragsredovisning digitalt

    Från och med nu är uppdragsredovisningen för alla förbundsuppdrag digitaliserad. Detta innebär att du som har varit iväg på ett uppdrag i förbundets regi – eller inom regionerna Skåne, Västra Svealand, Norra Norrland eller Stockholm – ska redovisa di...

  • Seko undersöker möjligheten att sälja Lastberget

    På Sekos kursgård Lastberget utgör de egna kurserna och konferserna numera endast en mindre del beläggningen. Samtidigt har förbundet sedan kongressen 2017 valt att i allt högre grad fokusera på de kärnfackliga huvuduppgifterna. Därför ser nu förbund...

  • Nytt nummer av Fackligt Perspektiv

    Nu har nummer 3 av Fackligt Perspektiv landat hos Sekos förtroendevalda. Nya numret finns också att ladda ner som pdf på dessa sidor.

  • Seko Posten skickar ut avtalsenkät

    Under vecka 41 kommer samtliga medlemmar inom Seko Posten få ett brev där de uppmanas gå in på en webbadress och svara på en avtalsenkät. Enkätens svar ska ligga till grund för den kommande avtalsrörelsen.

  • Prioriterade områden och mål 2020

    Inför varje verksamhetsår beslutar förbundsstyrelsen om årliga planer/prioriterade områden med den kongressbeslutade verksamhetsplanen som ledstjärna.

  • Förlängt anställningsskydd till 69 år

    I juni fattade riksdagen beslut om att ändra reglerna i LAS så att arbetstagare från 1 januari 2020 ska ha rätt att kvarstå i anställning till 68 år, istället för till 67 år. 1 januari 2023 ändras det till 69 år.

  • Stor LO-rapport om jämlikhet

    LO-kongressen 2016 beslutade att tillsätta en jämlikhetsutredning. Syftet var att beskriva ojämlikhetens framväxt och konsekvenser men också att ta fram förslag på hur jämlikheten kan öka. 

  • Kan arbetsgivaren neka att lämna ut uppgifter vid förhandling?

    Rubriken ställer en ganska vanlig fråga som våra förtroendevalda ställs inför i dessa förhandlingstider. Sekos uppfattning är att det vanligtvis inte ska finnas något hinder för arbetsgivaren att, till den fackliga organisationen, lämna över nödvändi...