Kalle

" Jag ringde Seko SiS och lika plötsligt som arbetsgivaren hade avslutat mig, lika snabbt fick jag en fast anställning istället "

Publicerad:

Kalle- Jag har arbetat inom SiS under en längre tid, mestadels vikariat och lite som timanställd. En dag när jag skulle komma till mitt planerade pass på avdelningen så ringde min chef och sa att jag inte behöver komma in för att jag höll på att bli "inlasad", så de skulle stryka alla mina tider och om jag ville komma tillbaka så fick jag söka en tjänst.

Jag blev såklart både förvånad och frustrerad, jag har lagt ner massa energi och engagemang som behandlingsassistent på flera av avdelningarna och mitt arbete är uppskattat och plöstligt utan förvarning får jag sluta.

Jag tog kontakt med Seko SiS och fick en förhandlare tilldelad till mig som jag delade mitt ärende med. Facket meddelade att det fanns inte så mycket att göra om jag inte hade ett anställningsförhållande mer än tim. vikariat. Men att facket skulle hjälpa mig att ta kontkat med arbetgivaren i mitt ställe och se till att jag skulle få betalt för mina inbokade pass som jag hade och se över mina LAS-dagar.

Seko SiS drog ut alla mina arbetade dagar ur myndighetens system och då visade det sig att jag redan var inlasad, att arbetgivaren alltså var tvungen att ge min en tjänst. De hade gjort fel, jag fick rätt och fick en fast tjänst! 

Jag är väldigt tacksam och förvånad att jag fick en fast tjänst. Nu vet jag att jag har en fast inkomst, trygghet och kan försörja min familj, tack Seko!

 

 

Seko- Som medlem kan du alltid få hjälp i anställningsärende. Här finns det flera skyldigheter och lagar för arbetsgivaren att följa.

 

Har du varit med om något likande? Behöver du stöd? tveka inte att höra av dig till ditt närmsta seko- ombud eller/och förhandlare

 

 

Uppdaterad: