Insamling LO- kongressen

Över 730.000 kronor samlades in från LO- kongressen!

Publicerad:

Under LO- kongressen påbörjades en insamling till Olof Palme center "FÖR LIV, FRED OCH FRIHET I PALESTINA". 

https://www.palmecenter.se/

Det började med att enskilda kongressombud fick en QR- kod under kongressen och uppmuntrades att skicka ett bidrag till Palmecentret. Insamlingen nådde ca 18.000 kronor under första dagen men satte den fart ordentligt då facförbundet Pappers utlyste om en utmaning. Pappers skänkte från sitt förbund 20.000 kronor till insamlingen och utmande då samtidigt alla övriga förbund att göra samma sak.

Under kongressen inkom bidraget tätt och från förbund till avdelningar, regioner, klubbar och S- föreningar bidrog också till insamlingen.

Seko klubb SiS bidrog med 3000:- kronor

Det inkom även en frågeställning vad LO skulle bidra med till insamlingen och efter en sittning med LO- styrelsen beslutades att LO skulle matcha och bidra med samma summa av slutsumman som inkom. Vid kongressens slut hade insamlingen fått över 730.000 kronor! LO skänkte då en lika stor summa men till förmån av en annan insamling- för hjälp och stöd i Ukraina. 

Det var en fantastisk känsla att kongressen kunde bidra med så mycket pengar tillsammans till förmån både för folket i Palestina och Ukraina. 

 

Uppdaterad: