Medlemsbrev 23

Publicerad:

Hej alla medlemmar!

Klubben har haft halvårsmöte/respresentantskapsmöte. Bland annat så beslutades det om klubbens verksamhetsplan för nästa år, budget och val till styrelsen. Vi gratulerar Ida Berglund, Stigby till fyllnadsvalet för styrelseersättare och Klas-Birger Arenander, Hornö till platsen i valberedningen.

Klubben fortsätter med sin facklig/politiska samverkan med hjälp av förbundet, att driva våra medlemmars frågor och vi kommer snart ha ett nytt möte med socialdepartementet. Det är av vikt att vi får diskutera våra frågor med politiker och få in dessa till regeringen för att kunna få till olika förändringar och lagändringar som krävs för att få rätt förutsättningar att utföra vårt uppdrag.

SiS Säkerhetsorganisation är i sin uppbyggnadsfas och just nu pågår intervjuer för en ordinarie säkerhetsdirektör. Tillförordnad säkerhetsdirektör är Petter Wåhlberg som är utlånad från kriminalvården. Det kommer även anställas säkerhetsexperter till avdelningen varav två av dessa kommer ha i uppdrag i underrättelsetjänst och samverkan med andra aktörer. VU (verkställande utskott) i klubben samt sammankallande i vår arbetsmiljögrupp Ida berglund kommer ha möte med Petter Wåhlberg i veckan för att lyfta Seko´s frågeställningar och åsikter gällande arbetsmijö, säkerhet och fokus mot en  trygg vård och behandling inom SiS.

Det inkommer flertalet frågor kring årets löneförhandling/Rals. Det vi kan säga i nuläget är att industrin, vilka sätter riktmärket för allas löneförhandlingar har slutit ett avtal. Nästa del är nu att förbundet Seko ska sluta ett avtal med Arbetsgivarverket. När det Centrala avtalet är klart för Sekos samtliga branscher då kan Seko SiS teckna ett avtal med myndigheten SiS. Vi vet ännu inte hur lång denna process blir men vi kommer informera våra medlemmar när vi vet mer.

Uppdaterad: