Medlemsinformation vecka 18

Fordonsinvesteringar

Publicerad:

Förra året stoppades outsorcingen inom PostNords distributionsverksamhet. I januari i år fattade PostNords koncernstyrelse beslut om nödvändiga fordonsinvesteringar för att täcka det behov som finns av att ersätta skrotade fordon, samt för att kunna möta tillväxten inom logistik. Den nya fordonsstrategin blir nu också i praktiken verklighet då en beställning är gjord för omkring 1 100 nya fordon för PostNord Sverige. Bland annat handlar det om skåpbilar, tunga distributionslastbilar, elfordon, brevbärarebilar samt diverse efterfordon.

- Seko Posten välkomnar att beställningarna är gjorda vilket kommer skapa goda förutsättningar för att PostNords växande paketdistribution de kommande åren sker i egen regi, säger Sandra Svensk ledamot i Seko Postens styrelse.

 


Vecka 19 - Sekos medlemsvecka

Med start måndagen den 6 maj genomförs en gemensam medlemsvecka i hela Seko. Det blir aktiviteter på tusentals arbetsplatser i Sekos samtliga nio branscher. Förtroendevalda och anställda kommer att vara på plats för att både prata med medlemmar och ta diskussionen om medlemskap med dem som ännu inte är medlemmar. Samtliga Seko Postens 19 klubbar, samt dess sektioner, har sedan länge egna planeringar för medlemsveckan. Det kommer alltså att genomföras aktiviteter på mängder av våra arbetsplatser.

Liksom den övriga styrelsen kommer Seko Postens ordförande Johan Lindholm att vara ute på arbetsplatser under hela vecka 19.

– Vecka 19 handlar om att prata med så många av våra medlemmar som möjligt, vi vill att Seko ska vara ett medlemsnära fack och detta en viktig aktivitet för att bygga både Seko Posten och hela Seko starkare.

Johan Lindholm kommer under veckan bland annat att besöka arbetsplatser i Göteborg, Mjölby, Huskvarna, Jönköping och Torsvik.

Eftersom Seko Postens styrelse under hela vecka 19 kommer att var ute på arbetsplatser utgår nästa veckas medlemsinformation. Däremot kan du följa vecka 19 på Sekos Instagram och Facebook.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten