Medlemsinformation vecka 10

Seko Postens årsmöte

Publicerad:

Tisdagen den 5 mars höll Seko Posten årsmöte på PostNords huvudkontor i Solna. Ett sjuttiotal förtroendevalda från hela landet samlades för att bland annat sammanfatta verksamheten under 2018 och förrätta ett antal val. Seko Postens ordförande Johan Lindholm konstaterade i sin inledning att det under 2018 varit en betydligt stabilare bemanningssituation på många arbetsplatser. Detta har skapat bättre förutsättningar för våra medlemmar, vilket som också visat sig i högre kvalitetssiffror. Efter hårt fackligt påtryckningsarbete från Seko Posten stoppades under våren 2018 planerad outsourcing inom distribution. Senare under året fattades även beslut om investeringsbelopp för de kommande åren som ska räcka till reinvesteringar, men också viss tillväxt, inom logistik. Detta skapar förutsättningar för att fortsätta bedriva kärnverksamheten i egen regi. Samtidigt som de ökande paketvolymerna öppnar möjligheter till nya jobb så är utvecklingen vad gäller brevvolymerna oroväckande. Johan avslutade dock med att konstatera att oavsett volymutvecklingen och hur framtida postlagar kommer att se ut så är det viktiga för Seko Posten att framtidens arbetsplatser är bra arbetsplatser. Det ska vara heltidsanställningar, bra arbetsmiljö och en schysst omställning.

Årsmötet gästades under en timme av PostNord Sveriges VD Annemarie Gardshol som gav sin bild av de viktigaste uppgifterna för företaget och svarade på frågor från de förtroendevalda. Sekos vice ordförande Gabriella Lavecchia om projektet "Sekos framtid" där syftet är att mejsla fram hur förbundet långsiktigt ska arbeta på fem viktiga områden. Det handlar bland annat om hur Seko ska möta den digitalisering som blir allt tydligare i många av de branscher där Seko har medlemmar.

Ett antal val stod dessutom på dagordningen. Johan Lindholm omvaldes till ordförande på två år, Siv Andersson, Rikard Brennius och Mårten Pavlov som ledamöter i styrelsen på två år. Mårten Pavlov är ny i styrelsen och ersätter Ulrika Nilsson som från och med den 1 april lämna PostNord för anställning som ombudsman i Seko. Valen innebär att Seko Postens styrelse nu har följande sammansättning:

Johan Lindholm, ordförande
Sandra Svensk, vice ordförande, kassör
Daniel Hansen
Siv Andersson
Patrick Theodorsson
Mårten Pavlov
Rikard Brennius

Lena Edlund valdes till revisor på två år, tillsammans med den tidigare valde Anders Modigh, och Ida Lindouf och Pia Häggblad till revisorsersättare på ett år.

 

Ladda ner pdf för utskrift

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten