Medlemsinformation vecka 23

Rösta i europaparlamentsvalet!

Publicerad:

Du glömmer väl inte att gå och rösta!

Den 9 juni är det val till europaparlamentet, om du vill kan du passa på att förtidsrösta innan söndag.

Seko engagerar sig i europaparlamentsvalet för att de beslut som fattas i EU påverkar våra medlemmar. Det är vår uppgift att företräda medlemmarna och vi gör det gentemot arbetsgivaren - på arbetsplatserna och i avtalsförhandlingar men vi ställer också krav på de som fattar de politiska besluten.

Kraven som vi ställer på EU och de svenska politikerna som vill sitta med i Europaparlamentet är bland annat att svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige, att ingen ska dö på jobbet och att rensa bort arbetslivskriminaliteten. Du kan läsa mer om våra krav på sekos hemsida.

Kryssa en facklig kandidat!

Johan Danielsson är nummer 2 på Socialdemokraternas lista till Bryssel och LO-fackförbundens gemensamme kandidat den 9 juni. I senaste numret hade vi en intervju med Johan men om du missade den kan du läsa mer på LOs hemsida.

Vi vill uppmana alla våra medlemmar att gå och rösta, låt inte andra bestämma åt dig.

Tack för en härlig medlemsvecka!

Under förra veckan träffade vi många av er runtom på våra arbetsplatser i landet. Vi har pratat om arbetsmiljö, arbetstid, semester, lön och många andra saker som påverkar oss när vi är på vår arbetsplats. Det vill vi naturligtvis göra även när det inte är medlemsvecka. Prata med ditt lokala ombud, ställ frågor till oss via mejl eller messenger. Vi vill alltid veta vad ni tycker. Följ oss också på våra sociala medier för att inte missa nyheter som gäller din arbetsplats eller ditt medlemskap. Under veckan passade också knappt 200 av er på att göra Seko Postens quiz. Vi drar vinnarna inom kort. Stort tack än en gång!

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: