Medlemsinformation vecka 19

Om ersättning för läkarvård och läkemedel samt information till dig som får frågan om att flytta din sommarsemester.

Publicerad:

Ersättning för läkarvård och läkemedel

Från och med årsskiftet har PostNord ändrat hantering av kvitton i samband med ersättning för läkarbesök och läkemedel. All registrering sker via förmånsportalen Benify. Har du frågor eller inte vet hur du ska göra, kontakta din närmsta chef.

Enligt vårt avtal ersätts kostnader för läkarvård med högst 95 kronor per behandlingstillfälle. Med läkarvård avses behandling av person som är behörig att utöva läkaryrket samt läkararvode för intyg som arbetsgivaren kräver. Motsvarande ersättning utbetalas vid psykologbehandling efter remiss av läkare. Annan sjukvårdande behandling i offentlig vård ersätts med högst 55 kronor per behandlingstillfälle. En arbetstagare har rätt till ersättning för sjukhusvård med högst 70 kronor för varje vårddag.

Kostnaderna för sådana receptbelagda läkemedel som enligt lag omfattas av högkostnadsskydd ersätts av arbetsgivaren.

En förutsättning för att kostnader för läkarvård eller läkemedel skall ersättas är att den anställde inte vid tillfället varit tjänstledig längre än en månad. Tänk också på att om du skadat dig på fritiden och behövt uppsöka läkare så ska du kontakta Folksam. Du kan få ersättning från den olycksfallsförsäkring för fritid som ingår i ditt medlemskap.

Flytta sommarsemestern?

Ibland är det svårt att få ihop planeringen på sommaren. Det händer att våra medlemmar får frågan om de kan tänka sig att avstå från sin rätt till semester på sommaren och i stället ta den senare. Seko Posten kan inte värdera vad semester på sommaren är värt för var och en och därför har vi inte reglerat någon ersättning för detta. Skulle någon anställd gå med på att flytta sin sommarsemester är det därför helt och hållet upp till varje enskild person att komma överens med arbetsgivaren om kompensation för detta.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: