Medlemsinformation vecka 9

Seko vann inflytande över semestern

Pågående omorganisation i PostNord

Byt till autogiro

 

Publicerad:

Seko vann inflytande över semestern

På en arbetsplats i södra Sverige har man länge haft rullande semesterperioder där de anställda på senare tid känt sig inlåsta i systemet. Man har haft på förhand fastställda datumintervaller som de anställda blivit tilldelade som semester oavsett vad de har sökt.
Efter framgångsrikt fackligt arbete från Sekos lokala företrädare är man nu överens om att övergå till det normala – att personalens fritt uttryckta önskemål om semester ligger till grund för en samverkad semesterplan.
Seko Posten lägger ingen värdering i vad som är bäst för varje enskild individ eller arbetsplats, men principen om att man på den lokal arbetsplatsen bestämmer vilken hantering man ska ha är viktig.

Pågående omorganisation i PostNord

Seko Posten bjöd i måndags in våra medlemmar som är chefer och ledare i produktionen till ett digitalt medlemsmöte. Det var andra tillfället vi fick möjlighet att informera våra medlemmar och framför allt så fanns det möjlighet att ställa frågor. Många frågor blir personliga, ”vad händer med mig” utifrån olika scenarion. Just dessa frågor besvaras bäst i ett personligt samtal. Vi förstår att oron är stor och om du är berörd av omorganisationen och har frågor, hör av dig till oss på sekoposten@postnord.com.
På mötet informerade vi även om vårt omställningsavtal som kan bli aktuellt för vissa att ta del av. Nästa vecka kommer vi genomföra ytterligare ett digitalt medlemsmöte för de som tillhör administrationen.

Byt till autogiro

Förra veckan skickade vi ut ett mail till de medlemmar som betalar sin medlemsavgift via löneavdrag, angående att de banker som tillhandahåller denna tjänst kommer att sluta med den servicen den 31 mars.
För att du ska kunna fortsätta betala din medlemsavgift på ett enkelt och smidigt sätt rekommenderar vi dig att så snart som möjligt teckna dig för att betala med autogiro.

Logga in på din internetbank och sök Seko under delen för autogiromedgivanden. Betala din medlemsavgift med autogiro så slipper du hålla reda på förfallodagar och långa OCR-nummer. Medlemsavgiften dras varje månad direkt från ditt bank- eller personkonto. Enklast är att göra din anmälan om autogiro direkt i din internetbank, men du kan också göra det på Sekos hemsida.
Bland alla Seko Postens medlemmar som den 31 mars betalar sin medlemsavgift via autogiro genomförs en utlottning av 5 superpresentkort värda vardera 500 kronor. Ta chansen att delta genom att teckna dig för autogiro redan idag!

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: