Medlemsinformation vecka 6

Har du funderat över att bli seko-ombud?

Det lönar sig att var med i Seko

Tipsa-premien höjd till 200 kr

Publicerad:

Har du funderat över att bli seko-ombud?

Seko Posten behöver på flera arbetsplatser fler förtroendevalda och därför genomför vi återigen vår tvådagars-utbildning ”Kvalificerad medlemsutbildning”. Utbildningen vänder sig till den som eventuellt vill bli fackligt aktiv men som kanske inte bestämt sig än. Kurstillfällena är 17-18 april och 19-20 april.


- Det digitala kurstillfället passar bra för dig som inte kan eller vill resa iväg, då sitter du hemma vid datorn och följer med på distans, säger Ida Lindouf, ledamot i Seko Posten. Det fysiska kurstillfället i Stockholm, lämpar sig för dig som vill träffas ”på riktigt”. Resa och hotellövernattning står vi för. Naturligtvis ersätter vi även lön under utbildningsdagarna, oavsett om du deltar fysiskt eller digitalt. Så är du själv intresserad eller vet någon annan som skulle passa bra – anmäl er, avslutar Ida.


Den som går utbildningen behöver inte lova att sedan ta på sig ett fackligt uppdrag, så man förbinder sig inte till något. På samma sätt kan Seko Posten inte heller lova att man får bli förtroendevald – det får medlemmarna på respektive arbetsplats avgöra. Deltagandet på utbildningen avgörs av organisationens behov av förtroendevalda.
Innehållet i kursen är bl a våra kollektivavtal, rollen som förtroendevald, PostNords och Sekos organisation, arbetsmiljö, hur samverkan fungerar samt löneförhandling. Det kommer även att finnas gott om utrymme för egna frågor.
Anmälan görs till sekoposten@postnord.com senast 15 mars.
Ange vilket av tillfällena du vill delta på:
17-18 april fysiskt i Stockholm eller 19-20 april digitalt.

Det lönar sig att vara med i Seko

En seko-medlem i södra Sverige bytte arbetsplats i samma veva som lönerevisionen genomfördes i mars 2021. Arbetsgivaren missade då att uppdatera till den nya lönen i systemet och den nya lönen utbetalades aldrig.
Felet upptäcktes av Seko när man i samband med lönerevisionen 2022 rapporterade in löner till Sekos medlemsregister. Efter att Seko påpekat felet för arbetsgivaren utbetalades 2021 års löneförhöjning retroaktivt och vår medlem fick drygt 15000kr utbetalt. Från och med nu får vår medlem dessutom varje månad rätt lön inklusive både 2021 och 2022 års löneförhöjning.

Tipsa-premien höjd till 200 kr

Vill du hjälpa en kompis att gå med i Seko? Scanna QR-koden nedan för att komma direkt till medlemsansökan eller skicka ett sms till 71350 med ordet Seko följt av ett mellanslag och namn och telefonnummer till den du vill tipsa om. Du kan även mejla dina tips till tipsa@seko.se
Vi ringer upp den/de du tipsat om och för varje person som blir medlem i Seko får du ett presentkort på 200 kronor (gäller till och med den sista februari). Prata med personen du tipsat om så att det är okej att vi ringer upp.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: