Medlemsinformation vecka 11

Seko Postens årsmöte 2023

Publicerad:

Seko Postens årsmöte 2023

Måndagen den 13 mars genomförde Seko Posten sitt årsmöte. Ett sjuttiotal förtroendevalda från hela landet träffades på PostNords huvudkontor Arken för att bland annat sammanfatta verksamheten under 2021, förrätta ett antal val och fastställa fokusområden inför avtalsrörelsen. Seko Postens ordförande Sandra Svensk berättade i sin inledning om den pågående omorganisationen och att de centrala tillsättningarna är klara och att förhandlingarna nu fortsätter regionalt. Hon berörde även Postfinansieringsutredningen som nu är ute på remiss. Det är dock fortfarande för tidigt för att kunna uttala sig om hur förslagen i utredningen kommer att påverka våra medlemmar.

Representantskapet godkände verksamhetsberättelsen, den ekonomiska redogörelsen och beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2022 års verksamhet. Verksamhetsberättelsen finns att läsa i sin helhet på Seko Postens hemsida.

Utifrån utfallet i den medlemsenkät Seko Posten genomförde i höstas och arbetsplatsernas viktigaste förslag till yrkanden fastställde mötet fokusområden inför årets avtalsrörelse.

-          Det som har varit tydligt utifrån både enkäten och från mötena är att våra medlemmar i större utsträckning vill få ut hela löneutrymmet i pengar och med tanke på hur priserna på i stort sett allt har stigit det senaste året är det verkligen förståeligt, menar Patrick Theodorsson, ledamot i Seko Postens styrelse.

Utöver löneökning är mer ledig tid också viktigt för våra medlemmar. Inför avtalsförhandlingarna och nästa veckas avtalskonferens nominerade mötet Sandra Svensk, Siv Andersson, Patrick Theodorsson, Annica Sand och Anders Linde till att ingå i branschens förhandlingsdelegation.

Representantskapet ställde sig bakom styrelsen förslag att skänka 10 000 kr via Olof Palmes internationella center till de som drabbats av den fruktansvärda jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien.

På mötet blev Sandra Svensk omvald till Seko Postens ordförande. Siv Andersson, Mårten Pavlov och Ida Lindouf fick förnyat förtroende som ledamöter i styrelsen. Samtliga blev valda på 2 år.

Pia Häggblad valdes till revisor på två år, Henrik Pettersson och Linda Elfridsson till revisorsersättare på ett år.

Byt till autogiro

Förra veckan skickade vi ut ett mejl till de medlemmar som betalar sin medlemsavgift via löneavdrag, angående att de banker som tillhandahåller denna tjänst kommer att sluta med den servicen den 31 mars. I veckan skickade vi även ut ett fysiskt brev.

För att du ska kunna fortsätta betala din medlemsavgift på ett enkelt och smidigt sätt rekommenderar vi dig att så snart som möjligt teckna dig för att betala med autogiro. Logga in på din internetbank och sök Seko under delen för autogiromedgivanden eller fyll i webbformuläret på seko.se. Sök på autogiro på sidan så hittar du rätt.

Bland alla Seko Postens medlemmar som den 31 mars betalar sin medlemsavgift via autogiro genomförs en utlottning av 5 superpresentkort värda vardera 500 kronor. Ta chansen att delta genom att teckna dig för autogiro redan idag!

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: