Medlemsinformation vecka 10

Jobba Rätt Villkorsförändring för paket över 20 kg till privata mottagare

Publicerad:

Jobba Rätt

Nu har det gått ett halvår sen vi Seko Posten körde Jobba Rätt-kampanjen. Då fokuserade vi på olika aktiviteter beroende på yrkeskategori, men alla syftade till att på sikt nå en mer hållbar arbetsmiljö. För den lokala organisationen är detta en möjlighet att jobba vidare på under vecka 38 i år, så fundera gärna redan nu och meddela din klubb eller lokala Seko-företrädare vad du vill att ni ska fokusera på.
Det är bara tillsammans vi kan göra detta. Det kan vara svårt att vara den enda som jobbar rätt på en arbetsplats, det är därför vi genomförde en kampanjvecka som en gemensam aktivitet. Att säga att man själv kan jobba som man vill för det påverkar ingen annan, det stämmer inte. Om du jobbar fel, struntar i raster, bryter mot hastighetsbegränsningar eller annat och genom det hinner med mer än andra så bidrar du till att det sätts orimliga och ohälsosamma förväntningar på vad man bör hinna med på din arbetsplats. Det kanske är lättare för en rutinerad kollega att strunta i det men för
en nyanställd kan det innebära att man lämnar arbetsplatsen på grund av just detta. Man tror inte att man räcker till eller att jobbet måste utföras på ett sätt man inte kommer att må bra av. Och om många av våra nyanställda lämnar så vet vi att det verkligen inte är något som bidrar till en ökad stabilitet på våra arbetsplatser.

Villkorsförändring för paket över 20 kg till privata mottagare

Förändringen innebär att vi slutar att leverera paket som väger över 20kg till dörr för privata mottagare. Paket som väger över 20kg till privat mottagare levereras till tomtgräns/port/markplan med kvittenskrav.
Seko Posten har tillsammans med skyddsorganisationen länge drivit frågan om att minska tunga lyft i distributionen och det är glädjande att PostNord nu vill förbättra arbetsmiljön och satsar på en hållbar arbetsmiljö.
Villkorsförändringen träder i kraft från och med 1 maj 2023. Tjänsterna som berörs är PostNord MyPack Home (PK17), Importpaket (PK98), PostNord Parcel (PK18) adresserat till privat mottagare (TTX 105 Privatperson angiven), PostNord MyPack Collect (PK19).

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: