Medlemsinforrmation vecka 4

Nästa etapp av Solo

Schema

Publicerad:

Nästa etapp av Solo
På måndag den 31 januari genomförs nästa etapp av Solo. Utrullningen av den nya produktionsmodellen sker i spridningsområdena för terminalerna i Hallsberg, Nässjö och Alvesta. Det är många medlemmar som berörs och det finns en viss oro bland annat utifrån det rådande coronaläget med hög frånvaro på flera arbetsplatser.

Den nya produktionsmodellen har generellt fungerat ok med vissa undantag. Övning och utbildning, arbetsvariation mellan tunn och tjock slinga och att slingornas storlek måste anpassas till att två dagars post skall delas ut på en dag är viktiga frågor som Seko Posten har drivit. Nästa utrullning, den sista, sker 2 maj och omfattar resterande del av Rosersbergs spridningsområde, samt terminalerna i Sundsvall och Umeå med tillhörande geografi.

Schema
Seko Posten får signaler om att det slarvas med att inför nästkommande månad eller kvartal dela ut schema i rätt tid, samt att det blir allt vanligare att lokal chef gör ändringar i lagt schema. Vi vill därför passa på att informera om vad som gäller kring just schema enligt vårt kollektivavtal.
Ordinarie förläggning ska fastläggas minst två veckor i förväg. Schemat ska planeras för så lång period som möjligt, dock för minst fyra veckor.
Arbetstiden ska stämmas av mot en avstämningsperiod.

En avstämningsperiod får längst vara ett kalenderkvartal. En avstämningsperiod kan delas in i flera schemaperioder. Om den fullgjorda arbetstiden under en sådan avstämningsperiod överstiger ordinarie arbetstid utges kvalificerad övertidskompensation. För deltidstjänstgörande utges mertidskompensation för tjänstgöring upp till den ordinarie arbetstiden för motsvarande heltidstjänstgörande.

Du har rätt till ett schemaändringstillägg på 270 kronor när ändring i den planerade arbetstiden meddelas senare än två veckor i förväg. En ändring kan innehålla flera justeringar av tiden. Man har däremot inte rätt till schemaändringstillägg om ändringen sker på eget initiativ.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: