Medlemsinformation vecka 5

Starkt resultat 2021 Friskvårdsbidrag 2022

Publicerad:

Starkt resultat 2021
Den här veckan presenterades kvartalsrapporten för fjärde kvartalet och i samband med det även resultatet för 2021. Det ekonomiska resultatet landar på drygt 2,48 miljarder för koncernen och det är det högsta sen sammanslagningen 2009. Av det bidrar den svenska verksamheten med en stor del, drygt 1,95 miljarder. Enligt PostNord förklaras det goda resultatet främst av en väldigt stark paketaffär med höga volymer till följd av en fortsatt stark e-handel under pandemin. Det är dock många faktorer som spelar in.
Glädjande är också att förtroendet för PostNord återigen är uppe på en bra nivå. Vi tror att många, till följd av de omfattande kvalitetsbristerna, minns tappet mellan 2016 och 2017. Det vi kan konstatera är att det går fort att rasera förtroendet för ett varumärke men det tar lång tid att bygga upp det igen.

Förra året fattade PostNord beslut om att tilldela alla anställda i PostNord Sverige två extra lediga dagar, s k resultatdagar som uppskattning för alla insatser som bidragit till det goda ekonomiska resultatet.
Något liknade besked har ännu inte kommunicerats av företagsledningen. Seko Posten har vid flera tillfällen framfört till ledningen för PostNord Sverige att de borde fatta ett liknade beslut även för 2021. Med bland annat Corona, höga volymer och utrullning av Solo på många arbetsplatser var 2021 likt 2020 ett tufft år för våra medlemmar. Det är därför extra viktigt att visa uppskattning genom att ge något tillbaka till alla anställda som bidragit under året.

Friskvårdsbidrag 2022
Seko Posten får just nu många frågor kring friskvårdsbidraget för 2022. PostNord har beslutat att under 2022 har du som arbetar på PostNords svenska bolag 3 000 kronor i friskvårdsbidrag, samma som för 2021.
Den 3 januari gick PostNord över till hälsoportalen Epassi som samarbetspartner för friskvård. Epassi är en del av förmånsportalen MyBenefit. Anledningen till att man gjort denna förändring är att ActiWay slagits samman med Epassi.

En nyhet som kommer med Epassi är att du kan göra köp i Epassis app – du slår in önskat belopp och visar kvittot i appen för leverantören. Precis som innan kan du betala friskvårdsaktiviteter genom att endast visa legitimation hos leverantören.
För att köpa friskvård online loggar du in i förmånsportalen.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: