Medlemsinformation vecka 10

Seko Postens årsmöte 2022

Publicerad:

Seko Postens årsmöte 2022
Torsdagen den 10 mars höll Seko Posten sitt årsmöte. Ett sjuttiotal förtroendevalda från hela landet träffades även detta år digitalt för att bland annat sammanfatta verksamheten under 2021 och förrätta ett antal val. Mötesordförande var Johan Lindholm numera vice förbundsordförande för Seko. Seko Postens ordförande Sandra Svensk konstaterade i sin inledning att 2021 likt 2020 var ett år präglat av den pandemi vi levt med de senaste 2 åren vilket lett till höga e-handelsvolymer och periodvis extremt hög frånvaro. Allt detta sammantaget samt utrullningen av Solo på många arbetsplatser har inneburit ett tufft år för våra medlemmar. Hon konstaterade även att PostNord för ett par veckor sedan presenterade 2021 års ekonomiska resultat vilket var det starkaste sedan fusionen mellan Posten Sverige och Post Danmark 2009. Att PostNords ledning i år inte väljer att likt 2021 visa
sin uppskattning till de anställda genom att tilldela alla anställda i PostNord Sverige så kallade resultatdagar är en stor besvikelse för Seko Postens samtliga medlemmar.

Representantskapet godkände verksamhetsberättelsen, den ekonomiska redogörelsen och beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2021 års verksamhet. Verksamhetsberättelsen finns att läsa i sin helhet på Seko Postens hemsida.

Just nu är det krig i Europa och konflikten i Ukraina har nog inte undgått någon. Rysslands attack skapar först och främst ett enormt mänskligt lidande men det är också en krigsförklaring mot demokratin.
Det som sker är fruktansvärt och vi måste alla göra vad vi kan för att visa solidaritet med det ukrainska folket. Seko Postens representantskap fattade därför beslut om att skänka 11 000 kronor till Ukraina via Olof Palmes internationella center.

På mötet blev Stefan Fougt omvald till Seko Postens kassör. Daniel Hansen och Patrick Theodorsson fick båda förnyat förtroende som ledamöter i styrelsen. Samtliga blev valda på 2 år.
Anders Modigh valdes till revisor på två år, Lena Edlund och Henrik Pettersson till revisorsersättare på ett år.
Hela valberedningen fick dessutom förnyat förtroende och består de kommande 2 åren av Claes Söderling (sammankallande), Heinz Grentzelius, Bo-Göran Åkesson och Malin Lindberg.

Ladda ned pdf för utskrift

Uppdaterad: