Medlemsinformation Vecka 10

Det lönar sig att ha koll på sina försäkringar

Publicerad:

Som anställd i PostNord är du via kollektivavtal försäkrad mot olyckor som sker på, till och från arbetet. De flesta olyckor och sjukdomar sker dock på fritiden och därför har du som medlem i Seko en olycksfallsförsäkring som ingår i ditt medlemskap. Medlemsolycksfall Fritid ger dig ersättning om du råkar ut för en olycka på din fritid. Bland annat kan du få ersättning för kroppskador, tandskador och sjukhusvistelse. Bra att veta inför sommaren är att försäkringen exempelvis ger ersättning för Borrelia, som orsakas av fästingbett.

Michael Svensson är lokal facklig företrädare i Linköping.
- En medlem på min arbetsplats ramlade och skadade sitt knä på sin fritid för ett tag sedan och var därefter sjukskriven i fem veckor. Jag uppmanade hen att kontakta Folksam och det visade sig att hen hade rätt till ersättning för
olycksfallet säger Michael.
Som medlem i Seko kan man även teckna en sjuk och efterlevandeförsäkring som ger ersättning vid arbetsoförmåga, dödsfall och för vissa diagnoser.

- En annan av mina arbetskamrater som drabbades av hjärtinfarkt visade sig ha sjuk och efterlevandeförsäkringen och fick därför 50 000 kronor i ersättning berättar Michael. Ingen av medlemmarna kände till att de hade dessa försäkringar vilket tyvärr är ganska vanligt. Jag rekommenderar alla medlemmar som råkar ut för sjukdom eller skada att kontakta Folksam så att man inte missar ersättning som man har rätt till avslutar Michael Svensson.
Vill du läsa mer om dina medlemsförsäkringar kan du gå in på
https://www.folksam.se/forbund/seko

Ladda ner som pdf

Uppdaterad: