Medlemsinformation vecka 11

Seko Postens årsmöte

Publicerad:

Onsdagen den 14 mars höll Seko Posten årsmöte på ABF-huset i Stockholm. Ett sjuttiotal förtroendevalda från hela landet samlades för att bland annat sammanfatta verksamheten under 2017 och förrätta ett antal val.

Seko Postens ordförande Johan Lindholm konstaterade i sin inledning att 2017 var ett turbulent år. Genom ett intensivt arbete från bland annat Seko Posten fick PostNord under 2017 godkännande från den svenska och danska staten för ett skattefinansierat ägartillskott på sammanlagt 2,2 miljarder för att lösa den danska verksamheten. Tillskottet var viktigt då en egen finansiering skulle ha inneburit stora risker för hela PostNord och därmed även för Sekos medlemmar i PostNord.

Andra viktiga aktiviteter under 2017 var avtalsrörelsen och arbetet för att påverka utformningen av den nya postlagen.

Seko Posten drev under 2017 konsekvent att kärnverksamheten ska bedrivas i egen regi, bland annat lyftes 11 outsourcing-förhandlingar till central nivå. Outsourcing av lastbilsverksamhet har förekommit på en del orter, men inte i samma utsträckning som under 2016. Johan konstaterade i sin inledning att detta knappast innebär att Seko Posten under 2018 kommer att kunna luta sig tillbaka. Tvärtom, motståndet mot outsourcing av den växande logistikverksamheten kommer tillsammans med heltid och en ansvarsfull personalomställning att vara Seko Postens viktigaste fråga under 2018.

Årsmötet gästades under en timme av PostNords VD Håkan Ericsson och PostNord Sveriges nya VD Annemarie Gardshol. De pratade inte minst om företagets arbete för att vinna tillbaka förtroendet från kunder och anställda och fick bland annat frågor om just outsourcing och den utsatta situationen för postanställda.

Ett antal val stod dessutom på dagordningen. Sandra Svensk omvaldes till kassör på två år, Daniel Hansen och Patrick Theodorsson som ledamöter i styrelsen på två år. Dessutom gjordes ett fyllnadsval på ett år efter Sune Blomkvist som övergått till att bli branschombudsman på förbundet. Ny i styrelsen blev här Siv Andersson, vilket innebär att Seko Postens styrelse nu har följande sammansättning:

Johan Lindholm, ordförande

Sandra Svensk, vice ordförande, kassör

Ulrika Nilsson

Daniel Hansen

Rikard Brennius

Patrick Theodorsson

Siv Andersson

Anders Modigh valdes till revisor på två år, tillsammans med den tidigare valda Helene G Nilsson, och Lena Edlund och Camilla Widman till revisorsersättare på ett år. Till valberedningen på två år valde årsmötet Claes Söderling (sammankallande), Heinz Grentzelius, Malin Lindberg och Bo-Göran Åkesson.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten