Medlemsinformation vecka 05

PostNords styrelseordförande slutar

Publicerad:

Förra veckan meddelade Anders Holm att han lämnar uppdraget som VD för PostNord Sverige. Denna vecka meddelade PostNords styrelseordförande Jens Moberg att han lämnar sitt uppdrag. Ägarna, dvs. svenska och danska staten, arbetar nu med att hitta en ersättare som så småningom ska utses på årsstämman den 26 april.

Seko Posten förutsätter att ägarna på bolagsstämman kommer att utse en styrelseordförande som har en god helhetssyn över hela koncernen. Vi förväntar oss också att en styrelseordförande utifrån sin roll bidrar till ökad framtidstro hos anställda i PostNord, samt ökat förtroende från PostNords kunder.

 

Bra lösning för Sekos medlemmar på Årstaterminalen

Seko Terminalklubb Stockholm har kommit överens med arbetsgivaren om lösning av ett ärende på Årstaterminalen. Ärendet gäller avstämning av övertid för nattarbetare som bytte schema i november 2014. Lösningen innebär att de som jobbade fler timmar än det normala arbetstidsmåttet det aktuella kvartalet får avstämning med kvalificerad övertid. Sammanlagt hade 43 personer tillsammans jobbat 341 timmar för mycket, vilket totalt motsvarar ett sexsiffrigt belopp.

– Det har tagit tid, men jag är mycket nöjd med att detta till slut löste sig på ett bra sätt för medlemmarna, säger Åke Anevad ordförande för klubben.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten