Medlemsinformation vecka 04

Seko Postens kommentarer till förändringar i PostNords ledning

Publicerad:

PostNord har i dag informerat om att VD för PostNord Sverige - Anders Holm, valt att kliva av uppdraget som chef för den svenska verksamheten. Anders kommer att finnas kvar i PostNord, men med andra arbetsuppgifter.

Ny VD för PostNord Sverige från och med den 1 februari blir Annemarie Gardshol som idag är VD för PostNord Strålfors. Annemarie har tidigare varit strategichef och ansvarig för e-handel inom PostNord.

- Seko Posten vill tacka Anders Holm för samarbetet under den tid han varit chef för PostNord Sverige. Vi har haft en god och öppen dialog även i de lägen där vi inte varit överens i sakfrågorna, säger Johan Lindholm ordförande för Seko Posten.

Seko Posten ser nu fram emot att ha ett konstruktivt samarbete med Annemarie Gardshol som startar sitt nya uppdrag den 1 februari. Bland många viktiga frågor som måste hanteras ser vi några som sticker ut extra mycket.

- Att skapa framtidstro och delaktighet hos alla anställda ser vi som en avgörande fråga, här har utvecklingen gått i fel riktning de senaste åren. Tyvärr gäller detsamma även för kvalitén i vår leverans till kunderna. Även om media många gånger överdriver och beskriver PostNords verksamhet utifrån minimal kunskap, finns det också verkliga problem som måste åtgärdas. Ska PostNord ha en chans att klara digitalisering och konkurrensen från andra företag, måste personalfrågor och kvalitét lyftas högst upp på dagordningen, avslutar Johan.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten