Medlemsinformation vecka 23

Intensiv vecka i avtalsförhandlingarna

Publicerad:

Vårt nuvarande kollektivavtal går ut den 31 juli och förhandlingar om både nytt avtal och nya löner är nu inne i en intensiv fas. Samtidigt som Seko Posten förhandlar med arbetsgivaren om villkoren för de anställda i PostNord sker också förhandlingar med arbetsgivarorganisationen Almega för hela Bransch Kommunikation

De sistnämnda förhandlingarna genomförs av ombudsmän från förbundet Seko, dessa stämmer kontinuerligt av med en större förhandlingsdelegation där bland annat företrädare för Seko

Posten, Seko Bring Citymail, Seko Swedavia och Seko Menzies deltar.

Mot PostNord driver Seko Posten frågor som berör semester och arbetstid, på branschnivå driver vi bl.a. lön, pensionsavsättningar och arbetstidsregler.

Den gångna veckan har förhandlingarna förts med PostNord, torsdagen den 8 juni var dessutom den stora förhandlingsdelegationen på bransch samlad i förhandlingarna mot Almega. Nästa gång denna samlas är den 14-15 juni.

 

Kvalificerat OB den 5 juni

Enligt vårt kollektivavtal erhålls kvalificerat OB-tillägg om man tjänstgör mellan två röda dagar. Detta inträffade i måndags när arbetsdagen låg mellan söndag och nationaldag. Kvalificerat OB är 44,50 kr/timme.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten