Medlemsinformation vecka 16

HRF har tecknat nytt avtal

Publicerad:

Hotell- och restaurangfacket (HRF) och Visita har kommit överens om nytt kollektivavtal. Det betyder att Seko drar tillbaka varslen om sympatiåtgärder.
Avtalet ger 1650 kronor på 36 månader. Det ger 540 kronor mer i månaden för en heltidsanställd första året, 550 kronor andra året och 560 kronor tredje året.
Avtalet innehåller LO-samordningens låglönesatsning och gynnar samtidigt anställda med utbildning och yrkeserfarenhet lönemässigt. Det går inte längre att hyvla anställdas arbetstid från en dag till en annan. HRF fått igenom att anställda får rätt till omställningstider som också finns i Lagen om anställningsskydd (LAS).

 

Yrkanden växlas med Almega

Måndagen den 24 april växlar Seko yrkanden med Almega för Bransch Kommunikation, där PostNord ingår tillsammans med bland annat Bring Citymail. Vi återkommer nästa vecka med en genomgång av respektive sidas yrkanden, du kan även följa avtalsrörelsen på Seko.se.Under maj inleder Seko förhandlingarna mot både Almega och PostNord. Vårt kollektivavtal går ut den 31 juli.

 

Lyckad värvarvecka för Seko Posten

Vecka 14 genomförde Seko Posten en gemensam medlemsvärvarvecka för samtliga sina klubbar och sektioner. Över hela landet organiserades aktiviteter på arbetsplatserna.
– Det här är tredje gång vi kör och upplägget börjar verkligen sätta sig, säger Rikard Brennius, medlemsansvarig i Seko Posten. Många av våra klubbar och sektioner har helt enkelt gjort ett strålande jobb med att planera och genomföra veckan.
Ännu är det för tidigt att summera värvarveckan i antal nya medlemmar, av erfarenhet vet vi att nya medlemmar kommer att fortsätta droppa in en bra bit in i maj. Men helt klart är att det rör sig om hundratals nya medlemmar i Seko, många av dem unga.

 

Ladda ned pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten