Medlemsinformation vecka 14

Näringsministern gästade Seko Postens årsmöte

Publicerad:

Tisdagen den 28 mars höll Seko Posten årsmöte i Solna. Inbjuden gäst var näringsminister Mikael Damberg (s), som höll ett eget anförande och svarade på frågor från de förtroendevalda på plats. Diskussionerna här kom att handla mycket om situationen i företaget, arbetsvillkoren före de anställda, kvaliteten och fusionen mellan den svenska och danska Posten.

Seko Posten har alltsedan vårt upprop för bättre arbetsvillkor för två år sedan haft kontakter med politiker i framför allt regering och trafikutskott. Syftet har inte minst varit att påverka så att den nya postlag som ska presenteras av regeringen under våren ger bättre förutsättningar för våra medlemmar att utföra sitt arbete. Men i den situation PostNord just nu befinner sig handlar det också om att ha en dialog med ägaren, att tala om vilka frågor som är viktiga för våra medlemmar. Mikael Damberg har som näringsminister ägaransvaret för PostNord.

Årsmötet antog också ett uttalande som publicerades i förra veckans medlemsinformation, samt gjorde en tydlig markering mot fenomenet med "hyvling" på arbetsmarknaden. Bild på detta finns på Seko Postens Facebooksida.

Årsmötet beslutade även om fokusområden för de kommande avtalsförhandlingarna mot PostNord och fick en lägesrapport inför branschförhandlingarna mot Almega som inleds i vår. Ordförande på mötet satt Sekos förbundsordförande Janne Rudén, som informerade om läget i årets avtalsförhandlingar samt om det förslag på förändrade stadgar som ska diskuteras på Sekos kongress den 25-27 april.

Ett antal val stod dessutom på dagordningen. Johan Lindholm omvaldes som ordförande för Seko Posten på två år. Sune Blomkvist, Ulrika Nilsson och Rikard Brennius valdes in i styrelsen på två år och Patrick Theodorsson på ett år.

Seko Postens styrelse har nu följande sammansättning:

Johan Lindholm, ordförande
Sandra Svensk, vice ordförande, kassör
Ulrika Nilsson
Sune Blomqvist
Daniel Hansen
Rikard Brennius
Patrick Theodorsson

Helen Nilsson valdes till revisor på två år och Anders Modigh på ett år. Till revisorsersättare valdes Camilla Widman och Lena Edlund. Till ny i valberedningen valdes Claes Söderling.

Efter mötet avtackades Janne Rudén som lämnar uppdraget som förbundsordförande på kommande kongress, Anders Johansson, revisor i Seko Posten, Pelle Backman, sammankallande i Seko Postens valberedning samt Johan Lundh som nu lämnar Seko Postens styrelse.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten