Medlemsinformation vecka 09

Avtalsyrkanden för Bransch Kommunikation tar form

Publicerad:

Den 1 mars hölls Sekos avtalskonferens för Bransch Kommunikation. Förutom de 25 deltagarna från Seko Posten fanns fackliga representanter med från Bring Citymail, Swedavia och Menzies. Syftet var att diskutera Sekos avtalsyrkanden i förhandlingarna mot Almega i kommande avtalsrörelse.

I årets avtalsrörelse blir det, till skillnad mot 2016, en LO-samordning vilket innebär att Seko den här gången går in i avtalsrörelsen tillsammans med övriga LO-förbund. I enlighet med LO-samordningen kommer vi för Bransch Kommunikation bl.a. yrka på en avtalsperiod på 12 månader samt löneökningar på 2,8 procent, respektive 672 kr för personer med lägre lön än 24 000 kr/månad.

På avtalskonferensen diskuterades dessutom yrkanden som handlar om att begränsa arbetsgivarens möjligheter att sänka tillsvidareanställdas anställningsgrad från heltid till deltid genom såkallad "hyvling". Andra saker som kom upp var förslag på extra avsättning till tjänstepension, semesterväxling samt bättre regelverk för nattjänstgöring och oregelbunden arbetstid.

Den föreslagna förhandlingsdelegationen får i uppgift att slutjustera våra yrkanden mot Almega och på förbundsstyrelsemötet i april spikar Sekos förbundsstyrelse de slutgiltiga kraven. Därefter växlar vi våra yrkanden för Bransch Kommunikation med Almega, förhandlingarna inleds sedan under våren.

Föreslagna representanter från Seko Posten i förhandlingsdelegationen är Johan Lindholm, Sandra Svensk, Ulrika Nilsson, Thomas Pettersson och Siv Andersson. Slutgiltigt beslut om förhandlingsdelegation tas av förbundsstyrelsen.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten