Höstmöte i Seko Bring Citymail

Idag, den 29 oktober, höll Seko Bring Citymail sitt höstmöte. På mötet tog vi bland annat beslut om medlemsavgiften, förändringar i arbetsordningen och aktivitetsplan för nästa år. Fokus i arbetet kommer ligga på medlemsorganisering, arbetsmiljö och förhandling. Fackliga kärnfrågor med andra ord. Vi kommer att prata mer om besluten vi tog på mötet i nästa nummer av Tillsammans.

Publicerad:

Medlemsavgiften kommer att anpassas efter förbundets nya avgiftsstege. För de flesta medlemmar blir avgiften oförändrad (om inte ny lön gör att man flyttas upp en avgiftsklass). Däremot kommer våra sämst avlönade medlemmar få en betydligt billigare avgift, endast 50 kronor för den som har lön under 11 000 kronor per månad. Det är mycket bra eftersom det ger oss ökade möjligheter att organisera behovsanställda och personer med låg sysselsättningsgrad.

 

Vidare genomförde vi val till klubbstyrelsen. Daniel Dellenmark och Patrik Huuska valdes in i klubbstyrelsen. Det viktigaste valet var ändå att utse en tillförordnad ordförande under min frånvaro. Fredrik Alzen kommer att agera ordförande under perioden den 1 december 2013 till och med den 30 juni 2014. Jag har fått en förfrågan från förbundet att vikariera som ombudsman för Seko i sju månader och jag har tackat ja till detta erbjudande. Det kommer bli både spännande och utvecklande att få arbeta som ombudsman. Möjligheten att få vikariera som ombudsman kommer i ett bra läge; vi har ett nytt starkt lokalt kollektivavtal och bra struktur på vår lokala organisation.

 

Utöver att vikariatet som ombudsman kommer ge mig utvecklingsmöjligheter och en ny utmaning så kommer jobbet också innebära en helt annan arbetssituation för mig. Inte minst kommer det betyda avsevärt färre resor till Stockholm. Det är minst sagt välkommet av min familj. Under de senaste åren har jag rest Göteborg-Stockholm tur och retur ungefär 70 gånger per år. Vikariatet som ombudsman har en placering i Göteborg.

 

Jag kommer fortsätta som ordförande november ut.

 

Thomas Gorin Weijmer

Ordförande Seko Bring Citymail

Uppdaterad: