Nu förbereder vi för Avtal 2025 – din röst är viktig!

Vi står på tröskeln till en ny och avgörande avtalsrörelse. Målet är klart: högre löner och bättre arbetsvillkor. Förberedelserna inför Avtal 2025 är redan i full gång, och här hemsidan kommer du att kunna följa varje steg under avtalsrörelsen – från det att kraven börjar ta form fram till slutresultatet.

Publicerad:

Under 2025 kommer Seko att förhandla fram över 20 centrala kollektivavtal, eller branschavtal. Dessa avtal sätter ribban för bland annat löner, semestervillkor, sjuklön och andra viktiga förmåner. Utöver de centrala avtalen kommer många delar av vår lokala organisation att teckna lokala och företagsanpassade kollektivavtal, med skräddarsydda villkor för specifika företag och arbetsplatser.

Men avtalsrörelsen är inte bara något som sker bakom stängda dörrar – din röst är avgörande! Som medlem har du möjlighet att påverka vilka frågor Seko ska driva. Dina förslag är nyckeln till att vi ska kunna förhandla fram ännu starkare avtal som möter just dina och dina kollegors behov.

Innan förhandlingarna drar igång kommer Sekos krav på arbetsgivarna att formuleras. Detta sker inom varje avtalsområde, ofta på så kallade avtalskonferenser dit medlemmar kan lämna in motioner och förslag genom sina klubbar. Konferenserna hålls under hösten 2024 och våren 2025. Håll dig uppdaterad här på hemsidan och genom utskick om hur du kan vara med och göra din röst hörd i denna viktiga process.

Då avtalskonferenserna för branscherna sker på olika tidpunkter kommer också mer information om motionshanterande och möjlighet för dig som medlem att påverka vid olika tillfällen. Kika därför in på hemsidan med jämna mellanrum och håll koll på information som kommer i mejlen eller från din fackklubb.

Energibranschen är först ut med sin avtalskonferens, jobbar du inom branschen, klicka dig vidare till sidan för Seko Energi för mer information om hur du kan vara med och påverka.

Uppdaterad: